]

Een duurzame energiecentrale op agrarische grond. Dat is Zonnepark Hazenwinkel.

De gronden van Zonnepark Hazenwinkel zijn jarenlang terrein geweest van de varkenshouderij van de familie Verhoeven. Maar, tijden veranderen. De ontwikkelingen in Nederland hebben de familie doen besluiten een nieuwe koers voor hun familiebedrijf te bepalen. Een nieuwe richting die is afgestemd op de uitdagingen van de komende generatie. En dus besloot de familie Verhoeven hun gronden aan de Broekstraat 79-83 / Heiderschoor 2 in Mierlo voor nieuwe doeleinde in te gaan zetten: duurzame energieproductie.

In het ontwerp van het zonnepark staat natuurbehoud voorop. Er is zorgvuldig gekeken naar mogelijke beschermde diersoorten en met behulp van een benadering die rekening houdt met hun leefgebied, streven we ernaar om hun habitat binnen het zonnepark te behouden. Daarnaast zijn de bestaande landschapskenmerken behouden, waardoor Zonnepark Hazenwinkel naadloos opgaat in het omringende landschap.

Om het zonnepark te realiseren, hebben drie partijen de handen ineengeslagen: Familie Verhoeven (initiatiefnemer, ontwikkelaar en eigenaar van de gronden), KiesZon en de energie Coƶperatie Morgen Groene Energie Gulbergen u.a.

Lees meer over Zonnepark Hazenwinkel.