Hoeveel zonnepanelen worden er geplaatst?

In totaal worden er 29.088 zonnepanelen geplaatst. Dat zijn genoeg zonnepanelen om ruim 16.000.000 kWh aan groene stroom op te wekken.

Hoeveel gezinnen kunnen zo van groene stroom worden voorzien?

Met de elektriciteit die wordt opgewekt door het zonnepark kunnen 6.500 gemiddelde Nederlandse gezinnen van groene stroom worden voorzien.

Tot wanneer zullen de werkzaamheden duren?

Afhankelijk van de weeromstandigheden zullen de bouwwerkzaamheden tot begin april 2024 duren.

Met wie kan ik als omwonende contact opnemen over de werkzaamheden?

Het aanspreekpunt rondom de werkzaamheden voor omwonenden is Jan de Rijke, uitvoerder bij KiesZon. Jan is bereikbaar op telefoonnummer: 06 5555 1213.

Zal er hinder zijn van de bouwwerkzaamheden?

KiesZon doet er alles aan eventuele hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Ondanks de maatregelen die we hiervoor treffen, zullen wellicht geluiden te horen zijn vanaf het bouwterrein, denk aan bouwverkeer, gereedschap en heiwerkzaamheden.

Wordt er op de bouwplaats gebruikgemaakt van een diesel aggregaat?

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal een hybride aggregaat dat deels op zonne-energie werkt de bouwplaats van stroom voorzien. Dit om de realisatie duurzamer en meer uitstootvrij te kunnen laten verlopen.

Ik wil meedoen aan met dit duurzame project! Kan ik participeren in het zonnepark?

Jazeker! Alle betrokken partijen van dit zonnepark vinden het belangrijk dat bewoners in de omgeving, maar ook daarbuiten, mee kunnen doen aan dit duurzame project. Je kunt daarom zowel via KiesZon als via de coƶperatie Morgen Groene Energie Gulbergen participeren in Zonnepark Hazenwinkel. Meer informatie hoe je kunt mee doen.