]

Aftrap Zonnepark Hazenwinkel

Zonnepark Hazenwinkel, vrijdag 27 oktober 2023

Bouw Zonnepark Hazenwinkel gaat van start!

Met de prestatie van het bouwbord op het toekomstige zonneparkterrein is de aftrap voor de realisatie van Zonnepark Hazenwinkel gegeven. Op vrijdag 27 oktober onthulde de familie Verhoeven het bouwbord van deze zonne-energiecentrale. In dit eerste zonnepark op land van de gemeente Geldrop Mierlo zorgen 29.088 zonnepanelen binnenkort voor een jaarlijkse productie van maar liefst 16.350.000 kWh.

De onthulling van het bouwbord vond plaats in het gezelschap van de familie Verhoeven, buurtbewoners, vertegenwoordigers van de gemeente Geldrop-Mierlo, coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen en KiesZon. Een feestelijke start voor het zonnepark, dat na realisatie duurzame stroom kan leveren aan 6.500 huishoudens.

Naast deze positieve aftrap, kregen omwonenden de gelegenheid om meer te weten te komen over het project en de mogelijkheid om zelf te investeren in het zonnepark via de coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen.

Met speciale aandacht voor het behoud van de natuur, mens en dier, zal de komende maanden volop gewerkt worden aan de realisatie van Zonnepark Hazenwinkel. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Houd deze website in de gaten!

Lees meer over: Zonnepark Hazenwinkel